Menu
Terug naar nieuws
02/01/2023 -
  • Financieel

TAX SHELTER GAMING-INDUSTRIE

Na jarenlange onderhandelingen is het eindelijk zover : vanaf 1 januari 2023 wordt Tax Shelter ook uitgebreid naar de gaming sector. 

Gaming, een bloeiende sector!

Wereldwijd is de gamingsector al groter dan de volledige filmindustrie. Met een omzet van bijna 600 miljoen euro in 2022 vertegenwoordigt dit een stijging van 10% ten opzichte van 2019. En ook in ons land wint deze sector aan populariteit. 

Maar ondanks de groei bleef de Belgische videogame-industrie een kleine vis in een grote, internationale vijver. Daarom gaan vele in België afgestudeerde studenten op zoek naar een baan in het buitenland, waar de productie van videogames al langer fiscaal ondersteund wordt. 
De brain drain naar het buitenland kan nu gestopt worden. Via de tax shelter zullen Vlaamse bedrijven ook kunnen groeien en jobs aanbieden. Zo blijft het talent verankerd in Belgie en zullen afgestudeerde studenten niet langer naar het buitenland moeten verhuizen.

En voor de investeerders?

Voor de investeerders verandert er niets! Dezelfde voordelen en waarborgen blijven gelden voor een Tax Shelter-investering in een videogameproject. 
Dit opent het diversificatiepalet en kan men investeren in videogameproductieprojecten met hetzelfde rendement nl. 14,79%

Contact

Gallop Tax Shelter NV
Wezembeekstraat 3
BE-1930 Zaventem

+32 2 709 70 00
info@galloptaxshelter.be

Annik Cardoen
Business Manager
annik.cardoen@galloptaxshelter.be

+32 472 95 79 31

Saskia Derese
Tax Shelter Administration/Commercial
saskia.derese@galloptaxshelter.be

+32 476 33 52 46

Wanneer u met ons contact opneemt, geeft u ons de toestemming
om uw persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.