Menu
Terug naar nieuws
25/06/2023 -
  • Televisiereeks

DE MENSEN MAAKT ‘WE MOETEN EENS PRATEN’ VOOR EEN

‘Ik lieg nooit behalve als ik zeg dat ik nooit lieg.’ We moeten eens praten is een relatie-comedy over een koppel in crisis. Een snedige minireeks over liefde, kwetsbaarheid en wat er nog te vreten valt. Vanaf 4 januari een week lang te zien op Eén. 

Na een relatie van vier jaar maakt Els (Clara Cleymans) het plots uit met Alex (Rik Verheye). Ze heeft iemand anders. De wereld van Alex stort in. Z’n hart breekt, de paniek slaat toe, hij kan het niet aanvaarden… Had hij dan niks door of was hij niet aan het opletten? Els wil dat hij nu onmidellijk zijn koffers pakt en vertrekt. 

Maar dan wordt het land geteisterd door een gifwolk. Iedereen moet binnenblijven, bevel van de regering. Minstens 1 of enkele dagen. Tijd genoeg om op het bot te gaan, om elkaar volledig te verwoesten of te herontdekken. Om elkaar terug te vinden of af te stoten. Na heftige gesprekken, romantische herinneringen en kwetsende verwijten zal de vraag beantwoord worden, overleeft hun relatie dit?

We moeten eens praten is een productie van De Mensen voor Eén.

Pieter Van Huyck (bedenker & producent): “Vrienden aan wie we de reeks al getoond hebben, zeggen dat het bijna té herkenbaar en té intiem is. Dat is het compliment waar we op hoopten. Joost en ik hebben zonder schroom geput uit onze eigen zoektocht in de liefde en uit de vaststelling dat communicatie tussen mensen vaak een sukkelachtig steekspel is.

Corona is verschrikkelijk, maar heeft ons wel de kans gegeven om eindelijk een reeks te maken over twee mensen die proberen te praten met elkaar, niets meer, niets minder.”

Joost Vandecasteele (bedenker & scenarist): “Net omwille van de beperkingen, 1 flat, 2 acteurs, wou ik Els en Alex grootse emoties schenken. Hen laten lachen en huilen in 1 zin. Ik noem dat geloofwaardig overdrijven. Nog nooit is een relatie-crisis zo mooi, ontroerend en grappig gespeeld op de Vlaamse tv. Ik ben Rik en Clara heel dankbaar.”

Rik Verheye (speelt Alex): “We moeten eens praten was een heerlijk project om te spelen waarin ik alle registers kon opentrekken. Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel. Als acteur sta je hier heel naakt in, het vraagt veel van je, quasi alles. Er is enkel jij, je tegenspeelster, een minutieuze regie en een dijk van een scenario. Dit soort project bewijst dat spelen een prachtig ambacht is en doet mij beseffen waarom ik acteur ben geworden.”

Clara Cleymans (speelt Els): “Alex en Els worden door een crisis buiten verplicht om te praten over de crisis in hun relatie. De omstandigheden zorgen ervoor dat ze niks uit de weg kunnen gaan, wat een rollercoaster van hoge pieken en lage dalen, van herinneringen en toekomstdromen teweegbrengt. Het was als actrice een cadeau om die diepe emoties te mogen combineren met humor.”

Contact

Gallop Tax Shelter NV
Wezembeekstraat 3
BE-1930 Zaventem

+32 2 709 70 00
info@galloptaxshelter.be

Annik Cardoen
Business Manager
annik.cardoen@galloptaxshelter.be

+32 472 95 79 31

Saskia Derese
Tax Shelter Administration/Commercial
saskia.derese@galloptaxshelter.be

+32 476 33 52 46

Wanneer u met ons contact opneemt, geeft u ons de toestemming
om uw persoonsgegevens te verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.